Garis Panduan Cuti Belajar Bergaji Penuh Pegawai Perkhidmatan Pendidikan

Bahagian Tajaan Pendidikan adalah bertanggungjawab menguruskan cuti belajar jangka sederhana dan jangka panjang kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) dan Pegawai Kumpulan Pelaksana (PKP) bagi mengikuti pengajian peringkat Sijil, Diploma, Ijazah Pertama dan Ijazah Lanjutan di Institusi dalam dan luar Negara.

Selaras dengan hasrat Kerajaan untuk menambahbaik sistem penyampaian maklumat, Bahagian Tajaan Pendidikan telah menghasilkan Garis Panduan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Adalah diharapkan garis panduan ini boleh dijadikan sebagai panduan dan rujukan pihak tuan untuk meningkatkan kecekapan dalam pengurusan cuti belajar.

Sebarang pertanyaan mengenai Garis Panduan ini sila hubungi pegawai berikut:

Bil.  Nama Telefon Emel
1 Encik Azlan bin Ibrahim 03-8321 7158  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
2 Puan Zalina binti Morad 03-8321 7143  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Sekian, terima kasih.

Garis Panduan Cuti Belajar Bergaji Penuh Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, untuk muat turun, sila klik pdf di sini. (264 KB)
  • Hits: 24971

Ikuti kami di media sosial rasmi:

© 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Hak Cipta Terpelihara
Tarikh Kemaskini 03 Jun 2023, 16:23.