Semak Keputusan Permohonan

SEMAK KEPUTUSAN PERMOHONAN
a. Secara dalam talian
Semakan boleh dibuat melalui laman sesawang https://eprasekolah.moe.gov.my mulai 5 Ogos (tertakluk kepada pindaan).
b. Secara manual melalui sekolah dimohon
Semakan boleh dibuat melalui sekolah yang dimohon mulai 5 Ogos (tertakluk kepada pindaan).

Nota : 1.Bagi permohonan yang berjaya ibu bapa/penjaga perlu mencetak surat tawaran dan membuat pendaftaran berdasarkan tarikh dan masa yang dinyatakan dalam surat tawaran tersebut (berdasarkan penetapan yang dibuat oleh pihak sekolah).
Nota : 2.Bagi permohonan yang tidak berjaya, ibu bapa/penjaga boleh mengemukakan rayuan dalam tempoh dua minggu selepas keputusan diumumkan.

RAYUAN PERMOHONAN

a. Bagi permohonan yang tidak berjaya, ibu bapa/penjaga boleh mengemukakan rayuan melalui laman sesawang https://eprasekolah.moe.gov.my dalam tempoh dua minggu selepas keputusan diumumkan.
b. Bagi ibu bapa/penjaga yang mengemukakan permohonan secara manual, rayuan boleh dikemukakan sama ada di sekolah yang dimohon atau Pejabat Pendidikan Daerah(PPD)/Pejabat Pendidikan Wilayah(PPW) atau Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) bagi negeri yang tiada PPD/PPW.
c.Keputusan rayuan boleh disemak melalui laman sesawang https://eprasekolah.moe.gov.my mulai 10 September (tertakluk kepada pindaan).
d. Bagi rayuan secara manual, semakan keputusan boleh dibuat di tempat rayuan dihantar. Ibu bapa/penjaga juga akan dimaklumkan oleh pihak sekolah yang berkenaan bagi rayuan yang berjaya.

  • Hits: 280770

Ikuti kami di media sosial rasmi:

© 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Hak Cipta Terpelihara
Tarikh Kemaskini 11 Jun 2021, 23:35.