Program Libat Urus Bersama Kepimpinan Tertinggi Universiti Awam

YB Dr Maszlee Malik, Menteri Pendidikan Malaysia mengambil bahagian dalam Program Libat Urus Menteri Pendidikan Bersama Pengerusi Lembaga Pengarah dan Naib Canselor Universiti Awam: Hala Tuju Universiti Awam Tahun 2019. Progam dua hari ini berlangsung di Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi (AKEPT). Ia berakhir hari ini.

Dalam amanatnya beliau mengesyorkan kepentingan kedua-dua IPTA dan IPTS bekerjasama bagi mewujudkan persekitaran pendidikan yang lebih baik.

"Perjalanan masa depan, kita perlu berganding dan bekerjasama dalam satu keluarga. Wujudkan jalinan kerjasama," kata beliau.

YB Dr Maszlee yakin sekiranya kedua-dua sektor swasta dan awam bekerjasama, negara boleh menyumbang kepada "hasil yang lebih baik."

Program ini dihadiri oleh Pengerusi-pengerusi Lembaga Pengarah dan Naib-naib Canselor Universiti Awam.

Turut hadir Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), YBhg Dato' Dr Mohd Gazali Abas dan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi, YBhg Datin Paduka Ir. Dr Siti Hamisah Tapsir.

Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) KPM, YBhg Dato' Kamel Mohamad; Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan), YBhg Dato' Azizan Mohamad Sidin dan Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan), YBrs Mohamad Azhan Md Amir juga hadir sama.

 

  • Hits: 3283

Ikuti kami di media sosial rasmi:

© 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Hak Cipta Terpelihara
Tarikh Kemaskini 11 Disember 2023, 15:38.