SBP's STEMulate Fest 2020

SBP's STEMulate Fest 2020 yang berlangsung selama dua hari bermula hari ini memperlihatkan usaha berterusan KPM memperkukuhkan dan memartabatkan pendidikan STEM kepada generasi muda.

Berlangsung di Ruang Legar, KPM Presint 5, perasmian sebentar tadi disempurnakan oleh Ybrs Dr. Ahmad Rafee Che Kassim Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (Sektor Pembangunan & Profesionalisme Keguruan)

Pendidikan STEM ini dilihat bakal melahirkan generasi muda yang memiliki intelektual tinggi dalam bidang sains dan teknologi. Sekali gus berupaya memacu ekonomi negara dan menjadikan Malaysia negara berpendapatan tinggi.

SBP's STEMulate Fest 2020 juga memperlihatkan sekolah-sekolah tampil memberi informasi mengenai idea, usaha dan kejayaan sekolah masing-masing di peringkat nasional dan antarabangsa.

Antara sekolah-sekolah terlibat dalam pameran adalah Sekolah Menengah Sains Sultan Mohamad Jiwa, SM Sains Tuanku Munawir, SM Sains Pasir Puteh, SMA Persekutuan Kajang, Sekolah Tun Fatimah, SMAP Kajang, SM Sains Kuching Utara, Sekolah Seri Puteri Cyberjaya dan SM Sains Sultan Mahmud.

(UKK 26 Februari 2020) 
 
  • Hits: 5903

Ikuti kami di media sosial rasmi:

© 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Hak Cipta Terpelihara
Tarikh Kemaskini 29 September 2023, 15:09.