25 Guru Menerima Anugerah Guru Inspirasi

Memasuki tahun ketiga, McDonald's dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah menganjurkan program Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s bersempena sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan.

Majlis yang berlangsung di SPICE Arena Pulau Pinang telah disempurnakan oleh Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, YBhg Datuk Dr. Amin Senin.

Anugerah ini melibatkan pencalonan terbuka oleh rakyat Malaysia terhadap guru-guru pilihan yang telah berjaya memberi inspirasi dalam kehidupan mereka.

Dalam ucapan beliau, Datuk Dr. Amin berkata guru harus diberikan pengiktirafan berterusan, setaraf dengan kerja keras mereka.

"Pemberian penghargaan kepada guru harus dijadikan perkara yang sebati dalam diri kita sebagai pelajar kerana sesungguhnya, mereka amat berhak menerima pujian, pengiktirafan dan ucapan penghargaan daripada kita," tambah beliau.

Pada tahun ini McDonald’s telah menerima lebih 7,500 pencalonan Guru Inspirasi McDonald's yang dihantar oleh rakyat Malaysia. Daripada jumlah tersebut seramai 25 orang guru dari seluruh negara telah dipilih bagi menerima anugerah berkenaan.

 

 
 
(UKK 13 Mei 2019)
  • Hits: 5766

Ikuti kami di media sosial rasmi:

© 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Hak Cipta Terpelihara
Tarikh Kemaskini 22 September 2023, 15:47.