logo.rasmi.bm

Malaysia Juara Bola Jaring Asia Bawah 21 Tahun

Malaysia muncul juara remaja Asia selepas menewaskan juara bertahan Singapura 57-48 pada aksi final Kejohanan Bola Jaring Remaja Asia 2019 yang berlangsung di Kashima, Jepun.

YB Dr. Maszlee Malik, Menteri Pendidikan Malaysia meluangkan masa bertemu dengan skuad kebangsaan bawah 21 tahun sejurus selepas ketibaan skuad kebangsaan tersebut di Lapangan Terbang Kuala Lumpur dari Jepun petang semalam.

Dalam pertemuan singkat tersebut, beliau mengucapkan syabas dan tahniah kepada skuad kebangsaan kerana telah berjaya mengharumkan nama Malaysia di pentas Asia.

Namun beliau turut menitipkan pesanan agar persiapan rapi dan latihan intensif perlu diteruskan secara konsisten sebagai persiapan Kejohanan Remaja Dunia dan Asia pada 2021.

Kejohanan Remaja Asia 2019 adalah platform kelayakan untuk menyertai Kejohanan Bola Jaring Remaja Dunia 2021 di Fiji. Malaysia layak mewakili Benua Asia di Kejohanan Remaja Dunia 2021 selepas mengesahkan tempat ke final.

Turut hadir di pertemuan tersebut ialah YB Alwiyah Talib, Presiden Persatuan Bola Jaring Malaysia dan YBrs. Tuan Zainal Abas, Pengarah Bahagian Sukan, Kokurikulum dan Kesenian Kementerian Pendidikan Malaysia.

 
 
(UKK 8 Julai 2019)
  • Hits: 619

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman