logo.rasmi.bm

Ke Arah Sekolah Kerajaan Kekal Jadi Pilihan

Aspirasi kerajaan adalah untuk melihat sekolah kerajaan menjadi pilihan di samping mencapai matlamat pendidikan untuk semua.

Timbalan Menteri Pendidikan, YB Puan Teo Nie Ching berkata perkara itu boleh tercapai dengan memfokuskan kepada tiga aspek utama iaitu pendidikan berasaskan nilai, meningkatkan kualiti pengajaran dan pembelajaran, dan akauntabiliti di peringkat sekolah dan institusi pengajian tinggi.

"Pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mahu sikap saling menghormati, kegembiraan dan kasih sayang diterapkan kepada semua pelajar sekolah.

"Selain itu, kualiti pendidikan juga akan terus diperkasakan kerana pelajar hari ini perlu didedahkan dengan infomasi dan teknologi yang bermanfaat kepada mereka," katanya semasa menyampaikan ucapan khas pada Sidang Kemuncak Pendidikan dan Pembelajaran Nasional 2019 anjuran Institut Strategik Kingsley, di Kuala Lumpur semalam.

Turut hadir, Pengerusi Institut Strategik Kingsley, Tan Sri Barry Goh dan Presiden Institut Strategik Kingsley, Tan Sri Dato' Dr. Michael Yeoh.

 
 
 
(UKK 25 April 2019)
  • Hits: 299

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 19 Jun 2019, 20:50.