logo.rasmi.bm

Kontinjen Waris Seni Petama Dirai Dalam Majlis Apresiasi Bersama KSU KPM

YBhg. Dato' Dr. Mohd Gazali Abas, Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) hari ini menghadiri Majlis Apresiasi Bersama Kontinjen Waris Seni Petama Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Petaling Utama, Selangor Tahun 2019.

Dalam usaha mengembangkan bakat anak-anak penari sekolah, Kontinjen Waris Seni Petama ini telah menyertai pertandingan International Dance Competition Amsterdam Dance Open 2019 yang diadakan pada 5 hingga 12 Mac lalu.

Penari-penari yang terdiri daripada murid Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) (P) Sri Aman, SMK Abdul Samad dan Sekolah Kebangsaan Sri Petaling ini telah muncul johan kategori Senior Group – Layar Batuttah, Junior Group – Joget Serampang Bugis, Senior Solo – Jatiswaram, Senior Duo – Tandang Bermadah, Junior Duo – Sang Puteri, Children Solo – Zapin dan Children Duo – Zapin kreatif.

Turut dirai, Naib Johan bagi kategori Senior Duo – Joget Junjung Si Kaduk, Senior Trio – Zapin Kuasa Cinta, Junior Duo – Juklah Guru Abe dan Children Solo – Joget.
Majlis yang diraikan bersama ibu bapa kontinjen, guru-guru dan pegawai-pegawai PPD Petaling Utama ini turut dihadiri oleh YBhg Datuk Syed Hussian Syed Junid, Pengerusi Kumpulan Operasi Malaysia, Western Digital Malaysia Sdn Bhd dan YBrs Encik Suhaimi Sun Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni KPM.

 
 
 
(UKK 20 April 2019)
  • Hits: 925

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 24 Jun 2019, 16:41.