logo.rasmi.bm

Raja Muda Merasmikan Program Golden Industrial FesTVET

Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullai telah perkenan mencemar duli merasmikan Pelancaran Program Golden Industrial FesTVET (GIFT) 2019 di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA), Shah Alam Selangor pagi tadi.
 
Turut hadir Duli Yang Teramat Mulia Tuanku Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil. Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Dato' Kamel Mohamad serta YBrs Timbalan Ketua Pengarah (Perancangan) Jabatan Pendidikan Politeknik Kolej Komuniti (JPPKK), Ts. Dr. Muhammad Naim Yaakub juga hadir sama.
 
Dalam titah, Tuanku Syed Faizuddin Putra  melahirkan rasa bangga kerana dapat gabungan politeknik, pihak industri, agensi kerajaan, Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) serta penduduk setempat dalam usaha memasyarakatkan Pendidikan TVET di PSA dan sekitar Shah Alam.
 
Baginda turut bertitah, sepanjang 50 tahun penubuhan Politeknik, negara telah berjaya melakar dan menempa nama sehingga ke peringkat antarabangsa.
"Pakatan strategik antara Politeknik bersama pihak industri dan komuniti dalam inisiatif pembangunan pelajar, baik dalam aspek menyokong aktiviti pembelajaran, peningkatan kemahiran dan inovasi mahupun membuka peluang pekerjaan kepada para graduan adalah penting bagi memastikan institusi dapat mencapai visinya untuk menjadi peneraju TVET yang unggul serta memastikan pendidikan TVET kekal relevan," titah baginda.
 
Tuanku Syed Faizuddin Putra turut menyertai dan menyempurnakan majlis pelepasan acara berbasikal Golden Ride 2019 yang disertai 160 orang. Baginda serta para peserta berbasikal sejauh 20km mengelilingi Bandar Shah Alam. Selain aktiviti berbasikal GIFT 2019 turut diserikan dengan aktiviti Treasure Hunt Alumni, Colour Run dan pameran.
 
 
 
(UKK 6 April 2019)
  • Hits: 423

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 18 Jun 2019, 16:36.