logo.rasmi.bm

Pelancaran Buku Program Buku Jalur Dan Laluan (Belt And Road Initiative) Sempena PBAKL 2019

Majlis Pelancaran Program Buku Jalur dan Laluan China telah disempurnakan oleh YB Puan Teo Nie Ching, Timbalan Menteri Pendidikan Malaysia bersempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang sedang berlangsung di PWTC, hari ini.
 
Program ini merupakan inisiatif dan kerjasama antara Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) dan Pusat Kebudayaan Han Malaysia (HAN) bagi memperkenalkan khazanah kebudayaan China selain mencerminkan hubungan rapat antara Malaysia dan China dalam bidang penerbitan, kesusasteraan dan kebudayaan.
 
Selain itu, sebanyak 15 buku terjemahan ke dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu turut dilancarkan. Hampir keseluruhan buku tersebut merupakan “Siri Buku Budaya China” yang berkaitan dengan keunikan dan kepelbagaian kebudayaan dan khazanah China mencakupi bidang pendidikan, sejarah, kesenian, kesusasteraan, geografi, sukan, sains dan teknologi.
 
Turut hadir YBhg. Dato’ Goh Hin San, Presiden HAN merangkap ahli Lembaga Pengelola DBP dan YBrs Encik Chen Chen, Minister Counsellor, Kedutaan China di Malaysia.
 
 
 
(UKK 2 April 2019)
  • Hits: 464

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 20 Jun 2019, 11:33.