logo.rasmi.bm

KPM Kukuh Kerjasama Perangi Isu Dadah

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) sangat mengalu-alukan kerjasama dengan Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) menerusi Program Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) di semua sekolah seluruh negara.
 
Timbalan Menteri Pendidikan, YB Puan Teo Nie Ching berkata bagi memastikan PPDa berjalan lancar, KPM telah menempatkan pegawai-pegawai Pendidikan Pencegahan Dadah di Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) dan Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) seluruh negara.
 
"Pegawai-pegawai ini perlu peka terhadap masalah dadah dan KPM dari semasa ke semasa akan memantapkan lagi PPDa di JPN, PPD dan sekolah," katanya semasa berucap pada Majlis Anugerah Bilik dan Laluan Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) Peringkat Kebangsaan Tahun 2018 bersempena Perhimpunan Agung Tahunan PEMADAM Kebangsaan kali ke-43 di Shah Alam. 
 
Turut hadir, Naib Yang Dipertua PEMADAM, Dato' Abdul Fattah Mahmood dan Timbalan Pengarah Pendidikan Negeri Selangor, Muhamad Radzi Abdullah.
 
YB Puan Teo turut menyampaikan Anugerah Bilik dan Laluan Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) kepada sekolah-sekolah yang terlibat. 
 
Sebanyak 64 buah sekolah menyertai pertandingan berkenaan yang bermula pada 2 hingga 31 Oktober 2018.
 
 
 
(UKK 26 Mac 2019)
  • Hits: 652

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 24 Jun 2019, 16:41.