logo.rasmi.bm

1 Oktober Hari Pembantu Tadbir Pendidikan Malaysia

Seramai 252 peserta dari Kesatuan Pembantu Tadbir Pendidikan Malaysia (KEPTAN) telah menghadiri Konvesnyen Pembantu Tadbir Pendidikan Malaysia Tahun 2019 di Kuala Lumpur.
 
 Program dua hari ini, bermula hari ini, telah dirasmikan oleh Menteri Pendidikan, YB Dr. Maszlee Malik pagi tadi. 
 
Turut hadir Setiausaha Bahagian Pengurusan Sumber Manusia Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Dato' Ahmad Nadzri Embong.
 
Ketika menyampaikan ucapan, YB Dr. Maszlee memberitahu, Kementerian sentiasa membuka peluang kepada kesatuan sekerja seperti KEPTAN untuk menjalin kerjasama serta membantu Pembantu Tadbir dalam meningkatkan ilmu untuk melaksanakan tugas harian dengan cemerlang. Penganjuran Konvensyen secara kerjasama antara BPSM dengan KEPTAN ini amat digalakkan dengan pengisian perkongsian ilmu dan kursus. 
 
"Harapan saya semoga KEPTAN dapat terus memainkan peranannya sebagai Kesatuan yang menjaga kebajikan pekerja dan terus memperjuangkan nasib Pembantu Tadbir agar lebih cemerlang di masa hadapan," tambah beliau. 
 
 YB Dr. Maszlee turut bersetuju agar 1 Oktober diisytiharkan sebagai Hari Pembantu Tadbir Pendidikan Malaysia bagi menghargai jasa yang dicurahkan Pembantu Tadbir Pendidikan dalam pentadbiran di sekolah hingga ke peringkat Kementerian.
 
 
 
(UKK 20 Mac 2019)
  • Hits: 1071

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 19 Jun 2019, 20:50.