logo.rasmi.bm

Sesi Menanam Pokok Kukuh Sinergi Akept-Universiti Awam

YB Dr Maszlee Malik, Menteri Pendidikan Malaysia mengetuai sesi menanam pokok sempena 10 tahun penubuhan Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi (AKEPT), pagi tadi.

Kesemua 25 anak pokok yang ditanam di AKEPT, yang terletak di Bandar Enstek, Negeri Sembilan, disumbangkan oleh Universiti Putra Malaysia (UPM).

Sesi menanam pokok turut disertai oleh Pengerusi-pengerusi Lembaga Pengarah dan Naib-naib Canselor Universiti Awam, mewakili universiti masing-masing.

Simbolik menanam pokok ini merupakan sinergi di antara AKEPT dan 20 buah Universiti Awam.

Acara ini diadakan sempena Program Libat Urus Menteri Pendidikan Bersama Pengerusi Lembaga Pengarah dan Naib Canselor Universiti Awam: Hala Tuju Universiti Awam Tahun 2019.

Turut hadir Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), YBhg Dato' Dr Mohd Gazali Abas dan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi, YBhg Datin Paduka Ir. Dr Siti Hamisah Tapsir.

Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) KPM, YBhg Dato' Kamel Mohamad; Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan), YBhg Dato' Azizan Mohamad Sidin dan Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan), YBrs Mohamad Azhan Md Amir juga hadir sama.

  • Hits: 464

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 20 Jun 2019, 09:25.