logo.rasmi.bm

YAB Perdana Menteri bertemu warga JPN Terengganu

Kuala Terengganu, 7 Januari 2019 - Yang Amat Berhormat Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini meluangkan masa bertemu warga Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Terengganu dalam satu majlis cakna bersama beliau.
 
Pertemuan itu merupakan salah satu program sempena lawatan YAB Perdana Menteri ke Terengganu - buat pertama kali setelah menjawat jawatan tersebut Mei tahun lalu.
 
Dalam sesi itu, YAB Tun Dr Mahathir turut menyeru rakyat menguasai ilmu untuk kehidupan dan keperluan negara khususnya dalam bidang sains, matematik dan teknologi.
 
YAB Perdana Menteri juga menekankan tentang keperluan meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris untuk tujuan menuntut ilmu.
 
"Al-Quran dan sunnah perlu difahami sepenuhnya dan bukan ditafsirkan mengikut keperluan politik. Bangsa Melayu juga perlu mewujudkan tamadun bangsa.
 
"Pembentukan nilai, sahsiah dan akhlak sangat penting untuk membentuk negara bangsa," ujar beliau ketika berucap pada Majlis Cakna YAB Perdana Menteri bersama Warga JPN Terengganu, dekat Pusat Konvensyen dan Hotel TH, Terengganu.
 
Turut hadir, isteri Perdana Menteri, YBhg. Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan YAB Menteri Besar Terengganu, Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar.
 
  • Hits: 37

ALAMAT KEMENTERIAN

   Kementerian Pendidikan Malaysia,
   No. 2, Menara 2, Jalan P5/6, Presint 5,
   Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
   62200 Putrajaya, Malaysia. 

   icon telephone  Telefon : +60 38870 6000 
   icon fax  Fax : +60 38870 6885
   icon emel  E-mel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
qrcode border


Hak Cipta Terpelihara 2019 © Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
Paparan terbaik adalah dengan menggunakan pelayar Google Chrome versi terkini. Sesuai juga menggunakan pelayar Internet Explorer versi 9+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera versi terkini dengan resolusi 1366 X 768 dan ke atas. 
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Panduan Portal | Pasukan Web | Peta Laman
Tarikh Kemaskini 17 Jun 2019, 00:32.