Ujian Psikologi Dan Terapi Seni 'Ceriakan' Hari Mesra 2019

There is no translation available.

Hari Mesra 2019 Bahagian Psikologi dan Kaunseling telah disempurnakan oleh YBrs Encik Mohamad Azhan Md. Amir, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) pagi tadi. Majlis berlangsung di Ruang Legar KPM di Presint 5, Putrajaya.

Hari Mesra ini merupakan program tahunan yang dianjurkan bagi menyebar luas maklumat tentang perkhidmatan yang disediakan oleh Bahagian Psikologi dan Kaunseling kepada warga KPM.

Selain itu, Hari Mesra 2019 turut memperkenalkan perkhidmatan yang disediakan oleh Bahagian Psikologi dan Kaunseling, sekali gus mempromosikan Bahagian ini kepada seluruh warga KPM. Usaha ini juga dijangka dapat memantapkan kesejahteraan modal insan di KPM selain dapat membina hubungan dan jaringan bersama dengan bahagian-bahagian lain di KPM.

Pelbagai acara menarik diaturkan, antaranya Kaunter Klinik Bergerak, Pameran Info Psikologi dan Kaunseling, Aktiviti Terapi Seni (Art Therapy), Home and Play Therapy, Ujian Psikologi, Pameran Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam (AKRAB) serta slot Bicara Santai oleh para kaunselor yang bertauliah dan berpengalaman sebagai pengisian program.

Turut hadir Puan Normazwin Yahya, Setiausaha Bahagian, Bahagian Psikologi dan Kaunseling dan Timbalannya Puan Salmiah Monshie.

  • Hits: 1923

Follow us on the official social media:

© 2019 Ministry of Education Malaysia (MOE). All right reserved
Last Modified Wednesday 28 July 2021, 01:08:20.