Pertandingan KV Skills Peringkat Kebangsaan Kali Ke-5 2020

There is no translation available.

Bermula 9 - 12 Mac 2020, Pertandingan Kolej Vokasional Skills Kali ke-5 Tahun 2020 telah diadakan di KV Arau, Perlis. Bertemakan We Create Our Future, penganjuran pertandingan KV Skills merupakan inisiatif Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melalui Bahagian Pendidikan dan Latihan Teknikal Vokasional (BPLTV) untuk mencungkil bakat, kreativiti dan daya inovasi dalam kalangan pelajar Kolej Vokasional.

Pertandingan ini telah menghasilkan beberapa orang pelajar KV ke pertandingan WorldSkills Malaysia Belia, ASEAN dan WorldSkills Competition. Seorang pelajar perempuan dari KV Kajang bidang Automotif telah terpilih untuk mewakili Malaysia ke ASEAN Skills Competition di Singapura pada bulan Julai 2020.

Keberangkatan Duli Yang Teramat Mulia Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajudin Jamalullail, Raja Muda Perlis hari ini menyerikan lagi Majlis Perasmian Penutupan Kolej Vokasional (KV) Peringkat Kebangsaan Kali ke-5 Tahun 2020 sekaligus menyempurnakan majlis perasmian penutupan ini.

Turut hadir, YBrs. Tuan Haji Adzman bin Talib, Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (Sektor Operasi Sekolah)

(UKK 12 Mac 2020) 
 
  • Hits: 3510

Follow us on the official social media:

© 2019 Ministry of Education Malaysia (MOE). All right reserved
Last Modified Saturday 30 May 2020, 10:39:15.