Ke Arah Sekolah Kerajaan Kekal Jadi Pilihan

There is no translation available.

Aspirasi kerajaan adalah untuk melihat sekolah kerajaan menjadi pilihan di samping mencapai matlamat pendidikan untuk semua.

Timbalan Menteri Pendidikan, YB Puan Teo Nie Ching berkata perkara itu boleh tercapai dengan memfokuskan kepada tiga aspek utama iaitu pendidikan berasaskan nilai, meningkatkan kualiti pengajaran dan pembelajaran, dan akauntabiliti di peringkat sekolah dan institusi pengajian tinggi.

"Pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mahu sikap saling menghormati, kegembiraan dan kasih sayang diterapkan kepada semua pelajar sekolah.

"Selain itu, kualiti pendidikan juga akan terus diperkasakan kerana pelajar hari ini perlu didedahkan dengan infomasi dan teknologi yang bermanfaat kepada mereka," katanya semasa menyampaikan ucapan khas pada Sidang Kemuncak Pendidikan dan Pembelajaran Nasional 2019 anjuran Institut Strategik Kingsley, di Kuala Lumpur semalam.

Turut hadir, Pengerusi Institut Strategik Kingsley, Tan Sri Barry Goh dan Presiden Institut Strategik Kingsley, Tan Sri Dato' Dr. Michael Yeoh.

 
 
 
(UKK 25 April 2019)
  • Hits: 2939

Follow us on the official social media:

© 2019 Ministry of Education Malaysia (MOE). All right reserved
Last Modified Monday 25 September 2023, 11:33:44.