Penangguhan Bayaran Balik Pinjaman/ Tuntutan Ganti Rugi/ Elaun Terlebih Bayar (ETB)

There is no translation available.

Soalan : Saya merupakan salah seorang peminjam/ pemecah kontrak/ pembayar ETB yang sedang melaksanakan pembayaran secara ansuran kepada KPT. Bolehkah saya memohon untuk penangguhan bayaran balik pinjaman/ tuntutan ganti rugi/ ETB selaras dengan pengumuman YAB Perdana Menteri berkaitan dengan Penangguhan Pembayaran Semua Jenis Pinjaman?

Jawapan : Dimaklumkan bahawa KPT tidak terlibat di dalam moratorium yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Walau bagaimanapun, sekiranya peminjam/ pemecah kontrak/ pembayar ETB ingin memohon penangguhan bayaran, perkara ini boleh dipertimbangkan berdasarkan permohonan secara bertulis kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Pertimbangan penangguhan tertakluk kepada dasar dan ketetapan semasa yang berkuat kuasa.
 
 

Soalan : Saya merupakan salah seorang peminjam/ pemecah kontrak/ pembayar ETB yang sedang melaksanakan pembayaran secara ansuran kepada KPM. Bolehkah saya memohon untuk penangguhan bayaran balik pinjaman/ tuntutan ganti rugi/ ETB selaras dengan pengumuman YAB Perdana Menteri berkaitan dengan Penangguhan Pembayaran Semua Jenis Pinjaman?

Jawapan : Dimaklumkan bahawa KPM tidak terlibat di dalam moratorium yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Walau bagaimanapun, sekiranya peminjam/ pemecah kontrak/ pembayar ETB ingin memohon penangguhan bayaran, perkara ini boleh dipertimbangkan berdasarkan permohonan secara bertulis melalui e-mel kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Pertimbangan penangguhan tertakluk kepada dasar dan ketetapan semasa yang berkuat kuasa.

  • Hits: 9312

Penafian

Paparan ini bertujuan untuk memberi maklumat mengenai program biasiswa dan pembiayaan pendidikan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Maklumat yang dipaparkan adalah tertakluk kepada perubahan dari masa ke semasa.